Een gezonde teamcultuur

Haal het beste uit je mensen en haal de beste resultaten.

Gezonde teamcultuur

Haal het beste uit je mensen

Jouw team is de motor van jouw bedrijf, school of organisatie. Hoe beter zij functioneren, hoe beter alles loopt. En dat voelen we allemaal aan; we doen ons werk beter wanneer we ons veilig, gewaardeerd en op ons gemak voelen. Het is dus essentieel om te investeren in het welzijn van deze mensen.


De weg die veel teamleiders bewandelen om het gewenste resultaat te behalen is door in te zetten op 'de slimme kant' van de organisatie. Het meetbare gedeelte, de cijfers en grafieken. Het is volstrekt logisch om naar dit soort cijfers te kijken. Maar het is niet de enige weg en misschien ook wel niet de meest effectieve.


Naast de ‘slimme kant’ is er ook een ‘gezonde kant’. Dit gedeelte gaat over cultuur. Hoe teamleden met elkaar omgaan. Of er geroddeld wordt. Of iedereen zich veilig en gezien voelt. Of er politieke spelletjes gespeeld worden en of iedereen geaccepteerd wordt.


Investeren in de teamcultuur (de gezonde kant) resulteert uiteindelijk gelukkige mensen. En op termijn dus ook in productieve en effectieve werknemers. Het beste uit je mensen halen, resulteert dus ook in de beste resultaten (de slimme kant).

Haal de beste resultaten

Als je ervoor kiest om te investeren in jouw mensen (de teamcultuur), dan investeer je automatisch ook in het jaarplan en de missie van jouw bedrijf, school of organisatie. De resultaten gaan door het dak. Niet overtuigd? Bedenk eens onder welke omstandigheden jouw mensen hun werk het beste uitvoeren? Wat voor werkklimaat is daar voor nodig? Hoe gezond moeten je mensen zijn? Is er plezier nodig? Werkgeluk? Waardering? Natuurlijk! Dat voelt iedereen aan.


Tal van onderzoeken ondersteunen dit 'onderbuikgevoel.'  De resultaten gaan gegarandeerd omhoog wanneer de mensen die de resultaten moeten behalen goed in hun vel zitten. Zo stijgt de productiviteit met 20%. Jouw mensen werken harder én effectiever.


Ook de veranderbereidheid neemt toe met 58%. De mensen onder jouw dak zijn flexibeler, ervaren minder angst en durven eerder iets anders uit te proberen.


Tot slot stijgt ook het niveau van samenwerking met 65%. In een gezonde teamcultuur ontstaat wederzijds begrip, maken mensen gebruik van elkaars kwaliteiten en durft men zich kwetsbaar op te stellen.

Gezonde teamcultuur

Het beste uit je mensen halen, resulteert ook in de beste resultaten.