Voorkom ziekteverzuim, inefficiëntie en eilandjes. 

Haal de beste resultaten met jouw mensen.

aanbod gezonde teamcultuur

Teamleden floreren

Doordat we samen een veilige omgeving creëren, ontstaat er flow en werkplezier. 

aanbod gezonde teamcultuur

Optimale samenwerking

Teamleden worden zich bewust van elkaars kwaliteiten en leren deze in te zetten.
aanbod gezonde teamcultuur

De beste resultaten

Het gevolg van onze aanpak is een cultuur waar alle ruimte, capaciteit en motivatie aanwezig is om de beste resultaten te halen. 

Levert jouw team topprestaties?

Je hebt als teamleider al veel geïnvesteerd en bereikt in jouw team. Je hebt allerlei idealen, maar ook te maken met meerdere mensen en belangen. Je hebt het gevoel dat er meer in zit. Niet alles loopt even soepel. Soms verloopt de interne communicatie stroef en afspraken worden niet altijd nagekomen. En dan het praten óver elkaar in plaats van mét elkaar. Je weet dat je team veel meer potentie bezit. Maar hoe haal je dat eruit?


Je voelt wel aan dat werknemers hun werk het beste uitvoeren wanneer ze zich veilig, gewaardeerd en op hun gemak voelen.


Toch blijft dit een worsteling. Hoe krijg je dit nou voor elkaar? Het is tijd om in een gezonde teamcultuur te investeren. Misschien moet de communicatie beter of de strategie duidelijker. Of misschien moeten we terug naar de missie. Hoe dan ook: Wij zijn er voor je!

Ja, dit wil ik!
aanbod gezonde teamcultuur

Ongekende resultaten.

Jouw team is niet zomaar een verzameling individuen dat toevallig hetzelfde werk uitvoert. Het streeft gezamenlijke doelen na en maakt daarin gebruik van elkaars kwaliteiten. Een team die dat goed weet te doen, is in staat ongekende resultaten te behalen.


Wij, Jan-Willem en Rien, hebben jarenlange ervaring in het meebouwen in zulke teams. Naast een gedeelde passie voor gezonde teamculturen, behaalden we allebei ons masterdiploma (Leren en innoveren) en zetten we deze ervaring en expertise nu in om mee te bouwen aan teams waar we zelf het liefste willen werken; veilige, krachtige en eensgezinde teams die samen gaan voor de doelstellingen van het bedrijf, de school of organisatie.


Onze aanpak is gericht op duurzame en blijvende cultuurverandering. Door onze zorgvuldige afstemming op jullie hulpvraag en heldere aanpak creëren we met elkaar een ideale omgeving waarbij een gezonde teamcultuur ontstaat

Ja, dit wil ik! 


aanbod gezonde teamcultuur

Samen met jou creëren we de ideale omgeving waar een gezonde teamcultuur ontstaat.

Dit wil je voorkomen...

 1. Bovenmatig veel ziekteverzuim.
 2. Een werkplek waar mensen van buitenaf niet willen werken.
 3. Een team dat elkaar niet aanspreekt op het nakomen van afspraken.
 4. Er heerst vooral een familiecultuur en de professionele cultuur ontbreekt.
 5. Gemaakte fouten worden verzwegen.
 6. Eilandjescultuur.
 7. Politieke spelletjes.
 8. Een team dat veel klaagt.
 9. Teamleden ervaren overmatige werkdruk.
 10. Teamleden die geen fouten durven maken.

Below is a full width testimonial unit

aanbod gezonde teamcultuur
Peter Antes - o.a. kerndocent en curriculumontwerper bij Penta Nova.
"Kenmerkend voor deze mannen is hun enorme gedrevenheid om bij te dragen aan 'beter' onderwijs en het vermogen dit te combineren met humor. De kracht van hun samenwerking is de diversiteit; de observerende ontwikkelaar en de collega die de ontwikkeling daadwerkelijk oppakt."
aanbod gezonde teamcultuur
Natasja van Rossum - teamleider.
"De coaching van Jan-Willem en Rien voelde meteen goed. De mannen zijn in staat voor een ontspannen sfeer te zorgen. De vragen die ze stelden, zorgen ervoor dat ik echt dieper bij mezelf ging kijken. Heel waardevol!"
aanbod gezonde teamcultuur
Marieke Pluim - schoolleider.

""De Onderwijsfabriek biedt op een positieve manier ondersteuning, begeleiding en coaching. Door middel van uitdagende werkvormen ontstaat er al snel verdieping in gespreksvoering. Ze begeleiden ons proces naar een sterke teammissie. Samen als team zoeken waar gezamenlijke waarden liggen om zo te bouwen aan een positieve cultuur in de school is de basis." 


Investeren in een gezonde teamcultuur kan op 4 manieren!


Ons aanbod

aanbod gezonde teamcultuur

Teamtraject

Middels een traject investeer je op een duurzame manier in veiligheid, vertrouwen en acceptatie. Creëer een team dat vanuit flow optimaal samenwerkt.

aanbod gezonde teamcultuur

Leiderschapstraining

Zet ons in als sparringpartner en creëer een omgeving waarin iedereen floreert. Voor, tijdens en na een traject (of zelfs los) in te zetten.

aanbod gezonde teamcultuur

Coaching

Investeer in de individuele cultuurdragers en versterk hiermee de potentie van de mensen en de organisatie als geheel.

aanbod gezonde teamcultuur

Studiedagen

Cultuur verander je niet in één dag. Gebruik deze dag als een bakermat voor jullie verdere teamontwikkeling. Een ideaal en overzichtelijk startpunt.

Dit levert het jou op...

 • Een team dat optimaal samenwerkt (cocreatie).
 • Ziekteverzuim neemt drastisch af.
 • Beoogde resultaten worden behaald.
 • Meer veranderbereidheid.
 • Jullie werkplek wordt een magneet voor nieuw personeel.
 • Heldere en constructieve communicatie
 • Inzicht in persoonlijke kernwaarden en kwaliteiten.
 • Ontspannen teamleden die grip hebben op hun werk.
 • Werkplezier en flow.
 • Eigenaarschap binnen het team.
 • Psychologische veiligheid.
 • Respect en begrip onder teamleden.
Ja, dit wil ik! 
aanbod gezonde teamcultuur

Zo ondersteunen we concreet

aanbod gezonde teamcultuur

Missie vormen

Jouw team wil weten waar ze naartoe werken. We zetten ze on fire door de stip aan de horizon te verduidelijken. De motivatie is terug en jullie zeggen volmondig 'ja' tegen activiteiten die de missie ondersteunen en resoluut 'nee' tegen al het andere.

aanbod gezonde teamcultuur

Persoonlijk mission statement formuleren

Soms zijn teamleden kwijt waarvoor ze op het werk verschijnen. Waarom doe ik ook alweer wat ik doe? Dit resulteert in een afname van de betrokkenheid, inzet en productiviteit. Met onze aanpak (her)ontdekken jouw mensen weer waarom ze bij jou werken en ontstaat nieuwe passie en verbinding met de doelen en elkaar.

aanbod gezonde teamcultuur

Psychologische veiligheid opbouwen

Als teamleden zich onveilig voelen is dit de basis voor fouten, conflicten en hoog ziekteverzuim. We bouwen aan het onderlinge vertrouwen, respect en begrip. Samen ontdekken we de kracht van kwetsbaarheid. Zo wordt jouw team een magneet voor nieuwe werknemers en is het werkplezier terug.

aanbod gezonde teamcultuur

Cultuur meten

Cultuur is een enorm vaag begrip. Hoe meet je zoiets? Hoe breng je het niveau van jouw team in kaart? Je wilt niet alleen de huidige cultuur meten, maar ook de winst na een traject met ons. We voeren 0- en 1-metingen uit. Een duidelijke en transparante analyse van de resultaten.

aanbod gezonde teamcultuur

Met jou sparren

Natuurlijk, je hebt het MT. Maar die zijn niet onafhankelijk. Logisch. Wij wel. We komen en gaan weer. We denken mee, geven kritische feedback en leggen de vinger op de zere plek waar verder niemand dit doet. Op afroep beschikbaar. Zowel offline en online.
aanbod gezonde teamcultuur

Kernwaarden vertalen naar gedrag

Leuk zo'n missie. Maar wat betekent dat in de praktijk? Een cultuur vormt zich door kernwaarden en een missie te vertalen in super concreet gedrag. Niet alleen zeggen, maar ook doen. En omdat iedereen weet wat er moet gebeuren, kunnen jullie elkaar verantwoordelijk houden.

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismaking

We maken een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Na dit gesprek ontvang je van ons een werkvoorstel, afgestemd op jouw hulpvraag en behoefte. Pas wanneer dit voorstel akkoord én ondertekend is, gaan we samenwerken. Zo is alles voor jou vanaf het begin inzichtelijk en houd je overzicht.